Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekességek a Lego világából képes leírás - Lego.tlap.hu
részletek »

Érdekességek a Lego világából - Lego.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lego.tlap.hu » Érdekességek a Lego világából
Keresés
Találatok száma - 28 db
 Ferrari (F1)

Ferrari (F1)

A Lego Company a héten bejelentette, hogy három éven keresztül együttműködik a Ferrarival egy olyan játéksorozat kifejlesztésében, amely kézzelfogható közelségbe hozza a Forma 1 és a GT világát a Ferrari rajongók számára. A termékek a Forma 1-el kapcsolatos valamennyi területet megelevenítik majd a tervezőműhelytől a box utcáig.

 Lego-fanatikus lett David Beckham

Lego-fanatikus lett David Beckham

A háromgyermekes brit sztárfocista bevallotta, imád játszani a műanyag építőkockákkal, és akár még azt is el tudja képzelni, hogy új hobbijából karriert csináljon. 'Mit csinálnék, ha nem futballista lennék? Imádok rajzfilmfigurákat rajzolni és Legót építeni a fiaimmal. Biztos bizarr színben fog feltüntetni, hogy ezt mondom, de amikor Milánóban voltam, annyi szabadidőm volt...

8 meglepő tény

8 meglepő tény

1932-ben Ole Kirk Christiansen asztalosmester megalapította vállalkozását a dániai Billund községben. A cég fajátékokat gyártott és két évvel később vette fel a 'Lego' nevet, mely a dán 'leg godt' kifejezésből származik, és azt jelenti: 'jót játszani'.

A Csillagok háborúja pörgette fel a Lego profitját

A Csillagok háborúja pörgette fel a Lego profitját

A néhány éve még súlyos pénzügyi válságban lévő dán vállalat 2,2 milliárd korona (296 millió euró) adózott eredményre tett szert tavaly, ez 63 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A bevétel 22,4 százalékkal 11,7 milliárd koronára emelkedett, a társaság piaci részesedését 4,8 százalékra tornászta fel, miközben a globális játékpiac stagnált a válság miatt.

A legvidámabb Csillagok Háborúja feldolgozás

A legvidámabb Csillagok Háborúja feldolgozás

Az alkotóknak alig két percbe sikerült tömöríteni a IV. V. illetve VI. epizódot (ezek jelentek meg a mozikban először, a hetvenes-nyolcvanas években). A narrátornak is erősen hadarnia kell, hogy megfelelően tudja követni az egyre gyorsuló eseményeket, és bár mindez angolul történik, a kultusztrilógia humoros változata mindenki számára érthető, ha valaha is látta a legjobb fantasztikus mozifilm-sorozato

A mindstorm alkalamzása a mechatronikaoktatásban

A mindstorm alkalamzása a mechatronikaoktatásban

Absztrakt: A mechatronikaoktatásban jelentős szerepet kap a robotikával való megismerkedés, különböző robotok, robotkarok programozása. A Mindstorm egy megfizethető egységcsomag, amely akár az oktatásban, akár otthon játékos formában teszi lehetővé a különböző szerkezetű robotok felépítését, más-más feladatok végrehajtására alkalmas programok készítését. A csomagban található Robotic Invention System (RIS) alkalmazás a programozást egyszerű építőelemek egymáshoz illesztésével segíti elő, amely biztosítja, hogy nincs az elkészített programban szintaktikai hiba. A robotba áttöltve a program futtatása a robot mozgásában, érzékelőinek használatában és a mért eredmények függvényében különböző reakciók formájában valósul meg. A mechanikaoktatásban a multimédiás fejlesztőkörnyezetek használata nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók könnyebben megértik, megjegyzik a robotok programozásához szükséges alapinformációkat. A Mindstorm csomag ára 70000 forint nagyságrendű, így sokkal olcsóbban lehet beszerezni, mint a különböző manipulátorokat, robotkarokat, kisebb helyen elfér és kevésbé érzékeny a külső behatásokra a műanyag építőelemek miatt.

Barátod a Lego - nyári építőverseny

Barátod a Lego - nyári építőverseny

Az év legtutibb építőversenye július 10. - augusztus 15.! A Liliput Játékország idén is szeretettel meghívja a Lego rajongókat ingyenes rendezvénysorozatára, a Barátod a LEGO építőversenyre, ahol a gyerekek érdekes feladatokon keresztül, játékos formában mérhetik össze kreativitásukat.

Beszámoló az I. Lego Robotprogramozó versenyről

Beszámoló az I. Lego Robotprogramozó versenyről

2010 május 29-én a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium megrendezte az I. Lego Robotprogramozó országos csapatversenyt a közoktatás 5-6. évfolyamára járó diákok számára. A cél az volt, hogy a tehetséges, informatika, programozás, reáltudományok iránt fokozottan érdeklődő diákok számára lehetőséget biztosítsunk tudásuk, kreativitásuk bemutatására, összemérésére.

Csak nehogy történjen valami Nyíregyházán

Csak nehogy történjen valami Nyíregyházán

A Lego-projekt egy kis dán faluból indult, és ha nincs a második világháború, akkor talán semmi sincsen. A világ négy Lego-gyárából mi a nyíregyháziba látogattunk el. Rögtön az elején tisztázzuk: elsősorban a Duplót gyártják itt a műanyag granulátum feldolgozásától a végső bedobozolásig. Annak minden tartozékát innen viszik a világ minden részére, a klasszius Legóból csak 4X2-es kockát, semmi mást. A Duplo a teljes Lego-forgalom 12 százalékát adja. 'Évente mintegy 14 millió Duplo-doboz kerül ki a nyíregyházi gyárból. Ehhez naponta 2 millió Duplo-kockát és Duplo-alkatrészt fröccsöntünk' - tudtuk meg Tóth Csaba kommunikációs igazgatótól. 1250 dolgozó dolgozik a 27 ezer négyzetméteres nyíregyházi telephelyen.

Hirdetés
Darth Vader és Einstein a Lego Fesztiválon

Darth Vader és Einstein a Lego Fesztiválon

Embernagyságú Star Wars figurákat, hatalmas Einstein szobrot és vikingfalut is láthatnak az érdeklődők péntektől a Duna Plaza Lego kiállításán Budapesten. A hétköznap 16-19, hétvégén 10-18 óra között ingyen látogatható fesztiválon először mutatják be Magyarországon Darth Vader és R2-D2 dán építőkockákból összerakott, életnagyságú szobrát, de mozgó szemű, 2,4 méteres Einstein figura is várja a közönséget. A március 28-ig látható kiállításon egyedi, még soha nem látott Lego különlegességek, interaktív vitrinekben elhelyezett kalózok és vikingek szórakoztatják a látogatókat, akik az apró elemekből felépített vikingfalut és a Lánchíd installációját is megtekinthetik - közölte Nagy Szabolcs sajtóreferens.

Egyedi figurák

Egyedi figurák

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy sokaknak tetszenek, és idén nyáron a dán játékgyártó külön termékként is piacra dobja őket. Bár alkatrészekből kell őket összeállítani, mégsem neveznénk őket univerzális elemeknek (elég nehéz egy figurát máshogy összerakni, vagy emberke helyett mondjuk helikoptert építeni belőlük).

Életnagyságú Lego tűzoltóautó

Életnagyságú Lego tűzoltóautó

Életnagyságú tűzoltóautót és hozzá tartozó tűzoltóparancsnokot építettek fel legóból a hétvégén az egyik budapesti bevásárlóközpontban a Lego játékgyár Tűzoltó Akadémiájának látogatói, akik a szorgos munka mellett igazi lánglovagoktól tanulhatták meg a tűzvédelem alapjait.

Felavatták a dán Lego gyárát Nyíregyházán

Felavatták a dán Lego gyárát Nyíregyházán

Európa legnagyobb játékkészítő vállalkozása korábbi beszállítója, az amerikai érdekeltségű Flextronics gyárát vette át, és több tízmillió eurós befektetéssel alakította ki üzemét. A Lego csoport gyáraiban évente 22 milliárd darab játékelem készült, ennek tíz százalékát ezentúl a nyírségi üzemben gyártja majd az ott dolgozó 1300 alkalmazott.

Foglalkoztatókönyv: Az elveszett város nyomában - LEGO Atlantis

Foglalkoztatókönyv: Az elveszett város nyomában - LEGO Atlantis

Atlantisz, a legendás ország, amelyet a fejlett civilizációval rendelkező atlantisziak népesítettek be, több ezer évvel ezelőtt süllyedt el az óceánban. Tudósok, történészek és kalandorok kutatnak létezésének bizonyítékai után már jó ideje, de eddig nem jártak sikerrel... Ajándék 3D szemüveg és cápaharcos figura!

Hétvégén zárul a Lego tűzoltóautó építő programja

Hétvégén zárul a Lego tűzoltóautó építő programja

A Lego Csoport 2010-ben elsőként hazánkba hozta el a Lego City Tűzoltó Akadémia tűzoltóautó építő programját, így a kezdeményezés globális megítélésében döntő szerepe van a magyarok visszajelzésének, érdeklődésének. A hazai közönség már csak egyszer, április 16-18 között tekintheti meg az interaktív kiállítással és tűzoltó-bemutatóval egybekötött építést.

Így készül a Lego kocka

Így készül a Lego kocka

A Lego kocka csodálatos találmány. Gondoltak már arra, mennyire pontosan kell megtervezni minden elemet ahhoz, hogy kellő könnyedséggel lehessen összenyomni őket, mégse omoljon össze a vártorony, vagy a Millenium Falcon lézervető-tornya?

Kapható a Mindstorm NXT

Kapható a Mindstorm NXT

Már Magyarországon is kapható a Mindstorms NXT, a Lego új robotjátéka, amely nemcsak a gyermekek, de a robotokért és az informatikáért rajongó felnőttek szívét is megdobogtatja. A Mindstorms NXT úgy mozog és viselkedik, ahogy csak a lelkes alkotók szeretnék - a lehetőségek és a mozdulatok száma végtelen! Sőt, a Mindstorms NXT képes megkülönböztetni a színeket, érzékeli a távolságot, reagál az érintésre és a hangra és még akár táncol is!

Tuti menü